Agent Carter

června 15, 2015


Jak jsem slíbila tak činím, v některém z předchozích článků jsem se zmínila, že bych ráda napsala svoje dojmy ze seriálu Agent Carter. Tak jdeme na to...

Pokud jste komiksový fanouškem nebo trochu sledujete filmovou scénu, tak určitě znáte komiksového giganta Marvel. Všichni asi známe jejich megalomanské filmové přepracování jednotlivých komiksů. Kdo by neznal Thora, Hulka nebo Iron Mana ?  A v neposlední řadě se našimi kiny právě prohnal Ultron. Ale málo kdo ví, že Marvel vyplňuje mezery mezi jednotlivými filmy seriály: Agents of S.H.I.E.L.D, Daredevil nebo Agent Carter.
Agent Carter je zrovna taková výplň, která nám ukáže co se stalo s Peggy po filmu Kapitán Amerika: První Avenger. Děj se odehrává po druhé světové válce v New Yorku, kde se Peggy pomalu srovnává se svými životními osudy(nechci spoilerovat). Bohužel i když je špičkově vycvičenou agentkou s nemalými zásluhami, její nejakčnější misí je aktuálně roznášení kafe po kanclu svým kolegům, kteří ji opovrhují jako neschopnou ženskou bytostí. Jak vám asi došlo seriál je mírně feministický a ukazuje na špatné postavení žen po válce, což mně nějak zvlášť nevadilo
Vše začíná tím, že Peggy kontaktuje  její přítel z války - Howard Stark, který je obviněn z dodávání zbraní nepřátelům a vlastizrady. Toto je opravdu velmi jednoduché načrtnutí začátku příběhu. V průběhu osmi dílů se celá zápletka mnohem více zašmodrchá a odcizení Starkových zbraní dostane úplně nový rozměr.
Musím říci, že prostředí poválečné Ameriky se mi hodně líbí, ať už se jedná o oblečení, auta nebo hudbu. Proto jsem byla hodně zvědavá jak tu atmosféru dokážou tvůrci vystihnout. A to se jim opravdu povedlo, prostředí a kulisy jsou naprosto fantastické a uvěřitelné.
Všechny  postavy jsou dobře vykreslené a dokáží zaujmout, včetně těch vedlejších. Peggy je výborná postava, která svoji roli agentky zvládá na jedničku. A když je potřeba dokáže utrousit i nějakou vtipnou hlášku. Howard Stark, který je zde vylíčen jako nepoučitelný sukničkář, je zřejmě díky tomu jednou z nejvtipnějších postav v celém seriálu.  Postav je zde opravdu hodně. A určitě nesmím zapomenout na Jarvise, což je věrný služebník Howarda.
A co na závěr ? Seriál má všechno, co by se od něj očekávalo: vtip, akci, napětí i trochu tajemna. Někomu se někdy může dostavit chvilková nuda, která  je ovšem téměř okamžitě zlikvidována. Na to, že se jedná jen osmidílný seriál, tak je příběh velmi dobře zvládnutý a plný obsahu. Já  rozhodně tomuto seriálu říkám ANO ! A už se těším na další řadu.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Po přečtení tvé recenze mě seriál opravdu hodně láká. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram